Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Особливості проведення документальних позапланових перевірок

1 березня 2017, 11:30
159
0
Автор:
Реклама

Документальна позапланова перевірка суб'єктів підприємницької діяльності в кримінальному провадженні проводиться виключно на підставі відповідного рішення суду. Причому в судовому рішенні можуть визначатися і строки проведення такої перевірки. Слід зазначити, що слідчі та прокурори не мають повноважень призначати документальну позапланову перевірку господарської діяльності підприємців.

Крім того, перевірка провадиться на підставі наказу керівника контролюючого органу, копія якого вручається платнику податків під розписку разом з направленням і службовими посвідченнями уповноважених осіб до початку перевірки. Якщо ж підставою для проведення перевірки стало рішення суду, його копію юрособі вручати не повинні, оскільки воно може містити таємницю слідства.

Платник податків може відмовити в допуску представників контролюючого органу до проведення позапланової ревізії, якщо вони не надали документи, визначені абзацами 2, 3 і 4 п. 81.1 ст. 81 Податкового кодексу, або надали документи, оформлені з порушеннями встановлених вимог. У такому разі повинен складатися акт, що засвідчує факт відмови суб'єкта підприємницької діяльності в допуску податківців.

Водночас за перешкоду уповноваженим особам контролюючих органів в проведенні перевірок передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 8 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Питання проведення документальної позапланової перевірки роз'яснено в листі ДФС № 2436/2/99-99-14-05-02-10.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини