Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оплата податків і зборів по-новому

20 лютого 2017, 12:50
137
0
Реклама

Голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз повідомила, що в поточному році планується впровадження системи оплати податків і зборів через єдиний рахунок. При цьому платежі розподілятимуться за окремими рахунками самостійно виходячи з поданої податкової звітності.

Передбачається, що нова система буде аналогічною автоматичному відшкодуванню ПДВ: платникам податків будуть відкриті рахунки та Держказначейство на підставі їх звітності зараховуватиме податки в автоматичному режимі. Таке нововведення серед іншого дозволить заощадити час і уникнути штрафів за неправильне перерахування податку. Пані Слюз розраховує, що нова система почне працювати вже з нового року (проте не за всіма видами податків).

Для цього є майже вся необхідна правова база: Податковий кодекс вже містить відповідні правові норми, залишилося лише адаптувати низку підзаконних нормативно-правових актів (Мінфіну та ДФС). Причому фактичне впровадження системи не потребує значних фінансових витрат, до того ж основна база вже побудована на підставі електронного реєстру з ПДВ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини