Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПАТ «Київенерго» монополізувало столичний ринок

9 лютого 2017, 13:01
266
0
Реклама

Публічне акціонерне товариство «Київенерго» порушило законодавство про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку передачі електроенергії. Такого висновку дійшла тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету. «Тимчасова адміністративна колегія встановила, що ПАТ «Київенерго» створювало перешкоди доступу постачальникам за нерегульованим тарифом, зокрема, ТОВ «ЕК «Енолл» та ЗАТ «Карбон», на ринок постачання електроенергії», - сказано в повідомленні АМКУ.

Згідно з повідомленням ПАТ «Київенерго» позбавило постачальників електроенергії за нерегульованим тарифом можливості здійснювати господарську діяльність в Києві, зокрема шляхом висунення необгрунтованих вимог до проекту договору на розподіл електроенергії.

Такі дії ПАТ «Київенерго» визнані порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку передачі електричної енергії власними місцевими локальними електромережами на території Києва. За зазначене порушення на ПАТ «Київенерго» накладено штраф у розмірі 17,9 млн гривень.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини