Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Іран обмежує імпорт

16 січня 2017, 14:01
209
0
Реклама

Іран вводить додаткові мита на імпорт сталевої заготовки, прокату та металобрухту. Нові мита повинні набрати чинності з вересня 2017 року. Зокрема, мито становитиме близько $25 за тонну металопродукції та поширюватиметься на сталеву заготівлю, балку, різний прокат, сталеві труби, вироби з нержавіючої сталі та металобрухт.

Цей захід вводиться як доповнення до вже існуючих імпортних тарифів. Нині імпортні мита на напівфабрикати становлять 15%, на плоский прокат (крім нержавіючого) - 20-26% та на велику частину сортового прокату (включаючи I-подібні та H-подібні балки) - 26%. Металобрухт оподатковується чотиривідсотковим митом.

Проте іранський Синдикат виробників металевих труб і профілю вже звернувся до Уряду країни з проханням скасувати нові заходи. Представники сталеливарної галузі країни вважають, що нові мита збільшать витрати металоспоживаючих галузей, які і так перебувають у важкому становищі.

Нагадаємо, що в травні 2016 року РНБО України пом'якшила економічні санкції проти окремих фізичних та юридичних осіб Ірану згідно з рішенням Ради Безпеки ООН.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини