Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд підтвердив законність

12 січня 2017, 16:05
180
0
Реклама

Скасування штатних нормативів для медустанов визнано законним. Окружний адміністративний суд Києва визнав правомірним наказ МОЗ від 2 вересня 2016 року № 928 «Про втрату чинності наказу Міністерства охорони здоров'я України від 23 лютого 2000 року № 33». Скасувавши наказ № 33, Мінохоронздоров'я скасувало, не багато не мало, штатні нормативи для установ охорони здоров'я, які регулювалися цим наказом.

У жовтні 2016 року Професійна спілка працівників охорони здоров'я України звернулася до суду з метою визнати неправомірним скасування наказу № 33. На думку позивача, рішення МОЗ призведуть до розбалансування системи охорони здоров'я, особливо в період формування Держбюджету на 2017 рік, затвердження кошторисів державних та комунальних установ охорони здоров'я тощо. Позивач заявляв, що можливі масові звільнення працівників галузі.

Крім того, профспілці було також відмовлено в задоволенні позову про неправомірне скасування постанови КМУ № 1024, в якій було прописано кількість стаціонарних лікарняних ліжок на 10 тис. населення.

Нагадаємо, Кабмін затвердив концепцію реформи системи охорони здоров'я та має намір почати глобальні реформи в галузі вже цього року. Зокрема, в Україні повинен почати роботу національний страховик, який розпоряджатиметься коштами Держбюджету. Кожну область буде поділено на госпітальні округи, що призведе до зміни статусу низки медустанов. Пацієнти будуть відкріплені від ділянок, за якими вони обліковуються. Вже у 2017 році можна буде вільно обирати свого лікаря на рівні первинної допомоги. І багато іншого.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини