Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Збираються корпоратизувати

10 січня 2017, 17:31
188
0
Реклама

Починається реформа ДП «Адміністрація морських портів України», що стане початком глобальної реформи морської галузі. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Незважаючи на неодноразові спроби Уряду та Міністерства інфраструктури України нормалізувати діяльність АМПУ, це державне підприємство залишається зразком неефективності, корупції та зловживань. Виникає багато запитань і з приводу керованості АМПУ. Крім того, такого спротиву з боку керівництва підприємства на будь-які пропозиції міністерства щодо впорядкування його роботи не було, мабуть, ніде. Всі наші рішення блокуються або ігноруються. Тому ми змінюємо керівництво АМПУ, що стане першим кроком у масштабній реформі морської галузі», - наголосив Омелян.

«Повноцінна реформа передбачає створення Морської адміністрації, яка візьме на себе всі завдання АМПУ. Також буде проведено суттєву оптимізацію структури та персоналу підприємства. Отже, питання номер один - зміна керівництва, реформа і паралельно з цим - корпоратизація, як цього вимагає українське законодавство», - зазначив він.

Наразі вже відбулася зміна керівництва АМПУ.

Нагадаємо, що в Парламенті зареєстровано законопроект № 4098 про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо належного функціонування портів). Проектом передбачено Адміністрацію морських портів України розділити на адміністрації морського порту, які акціонуються.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини