Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Корупційна схема в портах:

10 січня 2017, 14:01
311
0
Реклама

Антимонопольний комітет та Мінінфраструктури України хочуть ліквідувати корупційну схему, яка діє в портовому господарстві. Стосовно ТОВ «ППЛ 33-35» відкрито справу за ознаками порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Про це повідомила уповноважена АМКУ Агія Загребельська.

Товариство з обмеженою відповідальністю «ППЛ 33-35» є монопольним розпорядником Інформаційної системи портового співтовариства (ІСПС). Керівництво Адміністрації морських портів України доручило цій фірмі розробку програмного забезпечення без відкритого конкурсу.

За словами заступника Міністра інфраструктури Юрія Лавринюка, ТОВ «ППЛ 33-35» без згоди суб'єктів господарювання довільно встановлювало ціни на послуги доступу до ІСПС, і у 2015 році підняло ціну вдвічі. «Усі суб'єкти господарювання, які не погоджуються платити вдвічі більше, відразу ж отримують повідомлення від Центру обробки даних (ЦОД) про відключення їх від доступу до ІСПС. В цей час керівництво ДП «АМПУ» не оприлюднює жодних умов співпраці з ЦОД. Зокрема, ТОВ «ППЛ 33-35» усуває від доступу до ІСПС компанії, які не погоджуються з його політикою, та самостійно визначає суб'єктів господарювання, яким надаватиме доступ. Більшість компаній заходять в «глухий кут», тому що отримати такі послуги від іншого суб'єкта господарювання неможливо», - повідомив заступник міністра.

Юрій Лавринюк також повідомив, що в минулому році програмне забезпечення ІСПС повинно було перейти у державну власність, але цього не було виконано у зв'язку з тим, що ТОВ «ППЛ 33-35» виставило рахунок за свою «продукцію» у розмірі 100 млн грн.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини