Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив статут

28 грудня 2016, 15:30
217
0
Реклама

Оновлене та конкурентне суспільне телебачення в Україні може з'явитися вже наступного року. Публічне акціонерне товариство «Національна суспільна телерадіокомпанія України» отримало статут, який затверждено постановою Кабміну. За словами голови Держкомтелерадіо Олега Наливайка, затвердження статуту ПАТ створить умови для забезпечення діяльності ПАТ «НСТУ». Він також повідомив, що пропонується здійснити приватне розміщення першого випуску простих іменних акцій ПАТ «НСТУ» у кількості, що перевищує 2,5 млн штук номінальною вартістю 1 тис. грн кожна.

Створення ПАТ «НСТУ» повинно стати ключовим моментом реформування структури суспільного телебачення. Майно Національної телекомпанії України (НТКУ) мають передати до статутного капіталу ПАТ «НСТУ». Національна телекомпанія України має припинити свою діяльність, 100 відсотків ПАТ «НСТУ» повинні належати державі. Управління корпоративними правами держави у статутному капіталі ПАТ «НСТУ» здійснюватиме Державний комітет телебачення і радіомовлення.

Відповідно до Закону «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» держава забезпечує належне фінансування ПАТ «НСТУ», яке становить не менше 0,2 відсотка видатків загального фонду Державного бюджету України за попередній рік.

Раніше Олег Наливайко заявляв, що якщо Уряд затвердить статут ПАТ «НСТУ» до кінця грудня і на 1 січня 2017 року буде складено передавальний баланс НТКУ, то 6 січня вже може відбутися державна реєстрація юридичної особи ПАТ «НСТУ».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини