Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд енергоефективності:

7 грудня 2016, 14:40
155
0
Реклама

Зусилля зі скорочення втрат тепла та енергії у сфері ЖКГ переростають у масштабний нацональний бізнес-проект. Кабінет Міністрів схвалив законопроект про створення Фонду енергоефективності. Якщо Верховна Рада зможе швидко прийняти цей проект, то Фонд запрацює вже в другому кварталі 2017 року.

Діяльність Фонду енергоефективності має стати новим етапом у реалізації програми «Теплі кредити», яка діє з 2014 року. Програма передбачає компенсацію частини витрат на утеплення будівель. У проекті Держбюджету на 2017 рік на реалізацію програму закладено 400 млн грн. Запуск Фонду енергоефективності дозволить використовувати не лише бюджетні кошти, а й міжнародні донорські гроші (відповідно до заяв міжнародні донори готові виділити 120 млн євро). Фонд, власне, акумулюватиме ці фінансові ресурси. Через банківські установи, які співпрацюватимуть із Фондом, власникам індивідуальних та багатоповерхових будинків виділятимуться кредити на компенсацію частини вартості проектів із утеплення та енергоефективності в будинках. Енергоефективний кредит можна буде отримати у формі гранту, але для цього власник будівлі має відповідати певним вимогам.

Згідно з концепцією одним із результатів запуску Фонду енергоефективності стане створення 75 тисяч робочих місць. Отже, реформа відкриє нові можливості для підприємств сфери будівництва.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини