Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хочуть змінити правила роботи

2 грудня 2016, 16:00
157
0
Реклама

Розроблено законопроект, який може значно змінити правила на ринку авіаперевезень. Державіаслужба розмістила проект для публічного обговорення на своєму сайті. Насамперед, регулятор пропонує змінити процедуру отримання ліцензій. Авіаперевізники, щоб отримати або продовжити ліцензію, зобов'язані будуть надавати Державіаслужбі детальну фінансову звітність (бухгалтерську звітність, інформацію про акціонерів, бізнес-план, аудиторський звіт за фінансовий рік тощо). Більш того, істотно розширено повноваження Державіаслужби, тепер саме регулятор видаватиме та подовжуватиме ліцензію, в той час як раніше він виконував функції з технічного контролю стану літаків перевізників.

У Державіаслужбі заявляють, що законопроект частково адаптує українське законодавство до норм ЄС, у тому числі Регламент № 1008/2008 Європейського Парламенту та Ради від 24 вересня 2008 року «Про загальні правила здійснення авіаперевезень у Співтоваристві».

На думку Державіаслужби, проект Закону «Про особливості державного регулювання діяльності авіаційних перевізників, пов'язаної з перевезенням пасажирів, вантажу та/або пошти повітряним транспортом» сприятиме конкурентоспроможності українських авіаперевізників.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини