Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Експортерам послуг полегшили

1 грудня 2016, 09:01
240
0
Реклама

Президент підписав т. з. Закон про український фріланс, який ліквідує низку адміністративних бар'єрів у сфері експорту послуг. Повністю усунено валютний контроль при укладенні договору про надання послуг на експорт. Тепер при проходженні валютного контролю не потрібно надавати у паперовому вигляді зовнішньоекономічний договір та акт виконаних робіт. Достатньо надати підписаний електронним підписом інвойс. Крім того, законопроект передбачає можливість укладення договорів щодо експорту послуг в електронній формі та забороняє банкам вимагати переклад документів з англійської на українську мову.

Через надмірну бюрократизацію процесу укладення договору про надання послуг на експорт багато фрілансерів працювали нелегально, поза правовим полем.

«Сьогодні це перший крок для того, щоб озброїти всіх, починаючи від бізнесмена та закінчуючи Прем'єр-міністром, аргументами, чому інвестори мають прийти сюди, чому тут будуть створені фантастичні умови для того, щоб вести бізнес», - цитує слова Глави держави прес-служба.

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо усунення адміністративних бар'єрів для експорту послуг» (законопроект № 4496) 30 листопада.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини