Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Контроль у сфері будівництва

28 листопада 2016, 17:45
192
0
Реклама

Повноваження архітектурно-будівельної інспекції поступово переходять до місцевої влади. У рамках децентралізації місто Черкаси отримало нові містобудівні повноваження. Новоутворений орган держархбудконтролю Черкаської міської ради реєструватиме дозвільні документи, перевірятиме об'єкти будівництва, зупинятиме незаконні будівельні роботи та штрафуватиме порушників містобудівного законодавства.

За словами голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексія Кудрявцева, місцева влада отримала право реєструвати та видавати дозвільні документи на будівництво I - IV категорій складності, перевіряти всі будівельні майданчики на території міста, виносити попередження та штрафи, а також приймати готові об'єкти в експлуатацію. «Тепер мешканці міста зможуть реєструвати декларації та отримувати дозвільні документи на будівництво на місці», - наголосив Олексій Кудрявцев.

В Україні вже 15 міст отримали повноваження держархбудконтролю. Проте нагадаємо, що Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства» було прийнято ще в квітні 2015 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини