Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виробництво органічної продукції:

24 листопада 2016, 17:15
172
0
Реклама

Виробництво органічної продукції в Україні стане більш конкурентним. Кабмін підтримав проект закону, який істотно реформує галузь. Проект створює додаткові можливості для розвитку підприємств і механізми безпеки для українських громадян, а також сприятиме підвищенню конкурентоспроможності вітчизняної органічної продукції та розширенню зовнішніх ринків її збуту.

Зміни позитивно впливатимуть на захист операторів органічного ринку від недобросовісної конкуренції та забезпечать прозорі умови ведення господарської діяльності у сфері виробництва й обігу органічних продуктів.

Нагадаємо, що зараз в Україні діє Закон «Про виробництво та обіг органічної сільськогосподарської продукції та сировини» № 425-VII. Експерти неодноразово зазначали, що він не відповідає нормам законодавства ЄС. Наприклад, в українському законі застосовується вимога, щоб у складі органічної продукції було не менше 90% органічних інгредієнтів, європейське законодавство вимагає 95% органічних інгредієнтів.

Розроблений проект Закону «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» найближчим часом буде переданий на розгляд Верховної Ради.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини