Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Отримувати плату за роботу е-грошима

16 листопада 2016, 09:03
188
0
Реклама

Незабаром оплачувати роботу та перераховувати податки можна буде за допомогою електронних грошей. До Верховної Ради подано проект Закону (реєстраційний номер № 5361), яким пропонується внести зміни до законів України для врегулювання переказу коштів. Зокрема, запропоновано надати право резидентам України перераховувати та отримувати плату за товари, роботи, послуги електронними грошима, випущеними нерезидентами.

Також передбачено надати право резидентам України сплачувати податки, збори, інші обов'язкові платежі, а також здійснювати благодійні (добровільні) внески й пожертвування за допомогою електронних грошей. У користуванні послугами систем інтернет-розрахунків найбільше зацікавлені вітчизняні фрілансери, котрі пропонують свої роботи за кордоном через мережу Інтернет.

Проте в Законі «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні» не визначено особливостей роботи провайдерів таких послуг та правових умов для застосування користувачами, у тому числі фізичними особами, випущених нерезидентами електронних грошей, номінованих в іноземній валюті.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини