Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Знизити ПДВ на продукти харчування

8 листопада 2016, 09:04
217
0
Реклама

Народні депутати пропонують знизити ПДВ на деякі продукти харчування, щоб не допустити збільшення цін на життєво необхідні товари для широких верств населення. У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 5363, яким хочуть внести зміни до Податкового кодексу, знизивши ставки ПДВ на деякі види с/г продукції.

Головним нововведенням документа є встановлення т. з. мінімального соціального податкового зобов'язання, об'єктом оподаткування яким стануть сільськогосподарські угіддя (ставка від 1% до 2% від нормативної грошової оцінки земель).

Крім того, пропонується зниження ставки ПДВ до 7% для виробників великої рогатої худоби, свиней, овець, курей домашніх живих і м'яса з них, а також готових або консервованих продуктів із м'яса, м'ясних субпродуктів. Знижену ставку хочуть ввести на деякі молочні продукти та всі види сирів, яйця курей домашніх, цукровий буряк та буряковий цукор.

Крім того, законопроектом передбачається зниження ставки ПДВ для товарів, частка імпорту яких до України є незначною.

Автори впевнені, що прийняття законопроекту дозволить стримати збільшення цін на сільськогосподарську продукцію після скасування спеціального режиму ПДВ для аграріїв (з 2017 року) в умовах низької платоспроможності населення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини