Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Наглядові ради держхолдингів:

7 листопада 2016, 09:02
164
0
Реклама

Міністерство економічного розвитку і торгівлі розробило новий Порядок формування наглядових рад державних компаній. Наступного тижня його буде винесено на розгляд Кабінету Міністрів, як повідомила заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів. Це дозволить найближчим часом призначити нові та незалежні наглядові ради на таких стратегічних держпідприємствах, як «Укрзалізниця», «Укрпошта», «Укргідроенерго» та ін. (всього 15 держхолдингів).

На думку Ковалів, призначення нових наглядових рад не лише покращить управління держактивами, а й дозволить виконати зобов'язання перед міжнародними партнерами.

Прийнятий у червні 2016 року Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління об'єктами державної власності» ввів нові правила формування наглядових рад. Відповідно до них на найбільших держпідприємствах незалежні члени повинні становити більшість у наглядовій раді. Такий механізм повинен захистити держкомпанії від політичного втручання та забезпечити прозорість і підзвітність їх діяльності. Закон також дозволяє створювати наглядові ради на державних та муніципальних унітарних підприємствах без проведення корпоратизації.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини