Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент підтримав

3 листопада 2016, 09:03
253
0
Реклама

Спрощено умови ведення бізнесу в сфері виробництва біологічних видів палива: біоетанолу та біодизеля. Верховна Рада 1 листопада 2016 року прийняла в цілому Закон «Про внесення змін до статті 8 Закону «Про альтернативні види палива» (реєстраційний номер 4555-1).

Спрощення полягає в тому, що із Закону виключено норму щодо необхідності ведення Державного реєстру виробників рідких біологічних видів палива та біогазів і внесення таких підприємців до цього реєстру. За словами Голови Держенергоефективності Сергія Савчука, такі додаткові реєстраційні процедури лише ускладнювали роботу підприємств. Він також зауважив, що Держенергоефективності вже веде свій реєстр усіх альтернативних видів палива. Під час видачі заявнику свідоцтва про належність палива до альтернативного Держенергоефективності самостійно вносить відомості про паливо до цього реєстру. При цьому видача свідоцтва про належність палива до альтернативного здійснюється безкоштовно.

Крім того, термін «відновлювані джерела енергії» доповнено новими видами енергії: гідротермальна та аеротермальна. Визначено, що теплова енергія, вироблена тепловими насосами з аеротермальної, гідротермальної або геотермальної, вважається виробленою з відновлюваних джерел енергії. Таким чином, за словами Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку Геннадія Зубка, Україна сприятиме збільшенню частки енергії, виробленої з відновлюваних та альтернативних джерел. Адже цього вимагає Паризька кліматична угода, до якої приєдналася Україна.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини