Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Страхові компанії зобов'яжуть

3 листопада 2016, 09:06
176
0
Реклама

Нацкомфінпослуг розширила перелік інформації, необхідної для розкриття страховими компаніями в регуляторній звітності. Прийнято та оприлюднено розпорядження «Про затвердження змін до Порядку складання звітних даних страховиків».

Компанії повинні будуть зазначати повнішу інформацію про якість активів і розміщення коштів страхових резервів. Зокрема, страховикам необхідно розкривати в пояснювальній записці до звітних даних інформацію про порядок та методи формування страхових резервів, частку перестрахувальників у страхових резервах, методи перевірки адекватності зобов'язань.

Крім цього, розкриттю підлягає інформація про потенційні зобов'язання страховика: розгляд справ у суді, можливість виникнення податкових зобов'язань, зобов'язання щодо капітальних вкладень, безвідкличні зобов'язання стосовно оренди, безвідкличні позабалансові зобов'язання.

У річній звітності необхідно додатково зазначати дані про забезпечення безперервної діяльності компанії, корпоративне управління, її засновників та участь в інших фінустановах, належність до фінансової групи, систему управління ризиками тощо.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини