Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Євросоюз спростить сертифікацію

2 листопада 2016, 09:01
180
0
Реклама

Поставляти органічну продукцію до ЄС стане простіше, у тому числі й для українських виробників.

Європейська комісія запропонувала створити нову електронну систему сертифікації для імпортної органічної продукції, яка допоможе простежити її рух під час транспортування. Постанова Європейської комісії про перехід на електронну систему сертифікації набере чинності протягом 6 місяців, а запуск планується вже у квітні 2017 року. Про це розповіла заступник Міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

Сьогодні українські виробники органічної продукції підлягають подвійній перевірці. Перша перевірка продукції проводиться нашими національними контролюючими органами перед перетином кордону, а друга - у країні призначення. Імпортери витрачають додаткові час і гроші на повторну експертизу.

Електронна система сертифікації надасть шанс підвищити рівень довіри іноземних споживачів до якості української органічної продукції, зменшить витрати, підвищить конкурентоспроможність наших продуктів, як вважає замміністра.

За даними Мінагропроду, близько 400 тис. га землі в Україні сертифіковано для органічного сільського господарства. Більше 80% загального експорту цієї продукції йде до ЄС. Кількість українських виробників органіки з кожним роком збільшується.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини