Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацрада штрафуватиме

2 листопада 2016, 09:04
166
0
Реклама

Чи отримала Нацрада з питань телебачення і радіомовлення інструмент, за допомогою якого зможе штрафувати телеканали, коли забажає?

Телеканал тепер може бути оштрафовано без попередження. Верховна Рада України підтримала правки до Закону «Про телебачення і радіомовлення» (законопроект № 4815) у цілому.

Нацраді з питань телебачення і радіомовлення дозволили штрафувати телеканали незалежно від того, чи застосовувалася до порушника санкція у вигляді попередження.

Розміри штрафів розраховуватимуться відповідно до розміру ліцензійного збору мовця або провайдера та становитимуть 5%, 10% або 25% від розміру ліцензійного збору.

У Законі визначено перелік порушень для застосування штрафів без попередження. Штраф буде застосовано, якщо телерадіоорганізація випустила до ефіру заклики до насильницької зміни конституційного ладу України, розв'язування війни, розпалювання національної, расової або релігійної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі й гідності. У переліку порушень також пропаганда винятковості, зверхності або неповноцінності осіб за ознаками їхніх релігійних переконань, ідеології, належності до тієї чи іншої нації або раси, фізичного чи майнового стану, соціального походження. За такі порушення - штраф 25% від ліцензійного збору.

Водночас за трансляцію програм, де надаються послуги з ворожіння; відеосюжетів, які можуть завдати шкоди фізичному та моральному розвитку дітей; телепередач, виготовлених після 1 серпня 1991 року, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора тощо, мовець повинен буде сплатити 10% від ліцензійного збору.

Нарешті, штраф 5% від ліцензійного збору мовець може отримати за порушення вимог Закону або ліцензійних умов.

Проте цікаво буде поглянути на перші прецеденти таких штрафів, оскільки Закон містить низку досить розмитих понять і норм.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини