Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

За націоналізацію — компенсація

27 жовтня 2016, 09:00
192
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Дочірні товариства об'єднаної компанії «Русал» звернулися до Міжнародного центру з урегулювання інвестиційних спорів (ICSID) з вимогами про компенсацію інвестицій.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Дочірні товариства об'єднаної компанії «Русал» вимагають компенсувати інвестиції, здійснені у ВАТ «Запорізький алюмінієвий комбінат». Заяви до Міжнародного центру з урегулювання інвестиційних спорів були подані 25 жовтня від ОК «Русал» та її підрозділів Emergofin B.V. і Velbay Holdings Ltd. Відповідачем за заявою є Україна.

Верховний Суд України в березні 2015 року націоналізував контрольний пакет акцій (68,01%) ВАТ «Запорізький алюмінієвий комбінат». Об'єднана компанія «Русал» у червні 2015 року оскаржила це рішення в Європейському суді з прав людини.

ПРОТЕ:

Об'єднана компанія «Русал» потрапила до санкційного списку України проти юросіб РФ. Санкції включають заборону на виведення капіталу, участь у торгах за державними контрактами та операції з акціями. Представник об'єднаної компанії «Русал» заявив, що Україні будуть пред'явлені до відшкодування збитки, завдані санкціями. Прийняття рішення арбітражем на користь об'єднаної компанії «Русал» може стати прецедентом для інших компаній, що перебувають у санкційному списку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини