Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ліцензії на надрокористування

26 жовтня 2016, 09:06
228
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Реформування Державної служби геології та надр призведе до поліпшення інвестиційного клімату та розвитку мінерально-сировинної бази в Україні. Про це розповів Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

На сьогодні мінерально-сировинна база в Україні не розвивається, і щоб виправити ситуацію, необхідно реформувати систему управління в Державній службі геології та надр та в геологічній сфері діяльності згідно із системами, що функціонують у Євросоюзі, США, Канаді.

Міністр зазначив, що видача спецдозволів на користування надрами має відбуватися прозоро та на конкурентних засадах.

«Готові пакети спецдозволів на видобуток цих корисних копалин повинні продаватися на відкритому аукціоні без корупційних преференцій. Ми ведемо переговори про їхній продаж через систему ProZorro», - пояснив міністр.

Крім того, Остап Семерак наголосив на важливості здійснення природоохоронного контролю за використанням надр.

«Видобувачі корисних копалин зобов'язані вести свою господарську діяльність з урахуванням природоохоронного законодавства. Функцію моніторингу їхньої діяльності повинна здійснювати точно не Служба, яка видає ліцензії на користування надрами. У цьому контексті важлива також реформа Держекоінспекції, яку ми хочемо перетворити на природоохоронну службу. Саме вона відстежуватиме дотримання природоохоронного законодавства, зокрема у сфері геології та надр», - резюмував міністр.

ПРОТЕ:

Такі глобальні реформи запроваджуватимуться поступово.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини