Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АТ «Укрексімбанк» vs ТОВ «ЕСУ»:

25 жовтня 2016, 09:02
231
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Господарський суд Києва прийняв рішення про стягнення з компанії «ЕСУ» 810 млн грн у зв'язку несвоєчасною виплатою процентного доходу за облігаціями.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Господарський суд Києва став на бік позивача - АТ «Укрексімбанк» - у спорі з компанією «ЕСУ» та прийняв рішення стягнути з відповідача 810 млн грн. Як стало відомо, ТОВ «ЕСУ» неналежним чином виконувало зобов'язання з виплати процентного доходу за облігаціями.

Під час розгляду цього спору від позивача надходили заяви про збільшення розміру позовних вимог - до заборгованості за процентним доходом за облігаціями були приплюсовані пеня та інфляційні втрати.

Відповідач, у свою чергу, стверджує, що проспект емісії не передбачає пені за порушення строків виконання зобов'язань із виплати процентного доходу за облігаціями та не містить жодних зобов'язань емітента зі сплати пені у разі порушення виконання таких строків.

АТ «Укрексімбанк» придбало 24 квітня 2013 року облігації ТОВ «ЕСУ» номінальною вартістю 2,24 млрд грн. ТОВ «ЕСУ» належить 92,79% акцій ПАТ «Укртелеком». Кінцевим бенефіціаром ТОВ «ЕСУ» є Рінат Ахметов.

ПРОТЕ:

Судовий спір тягнеться вже майже рік, розглядати справу по суті суд почав у лютому 2016 року. В інших країнах невиконання емітентом своїх зобов'язань за облігаціями вже давно могло стати підставою для визнання його банкрутом.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини