Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Індустріальні парки:

6 жовтня 2016, 09:06
210
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Прийнято за основу законопроект щодо стимулювання залучення інвестицій в реальний сектор економіки через індустріальні парки (законопроект № 2554а-д).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зміни, які хочуть внести до Податкового кодексу, нададуть податкові пільги для індустріальних парків. Зокрема, для учасників буде встановлено спеціальний режим оподаткування податком на прибуток: перші п'ять років за 0% ставкою, наступні п'ять років за ставкою вдвічі менше за базову. Крім цього, надається можливість розстрочки строком на 5 років сум податку на додану вартість за операціями з ввезення на митну територію України в митному режимі імпорту устаткування та комплектуючих до нього, матеріалів резидентами індустріальних парків, якщо такі матеріали використовуються ними для облаштування таких індустріальних парків або для здійснення господарської діяльності в їх межах.

Також органи місцевого самоврядування отримають можливість встановлювати пільги та знижувати ставки зі сплати місцевих податків для резидентів індустріальних парків.

ПРОТЕ:

Експерти стурбовані тим, що такі зони можуть бути перетворені на «лазівки» для незаконного, безподаткового імпорту товарів в Україну.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини