Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Поводження з небезпечними відходами:

7 жовтня 2016, 09:06
172
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У період з 16 вересня до 1 жовтня включно у рамках чинного законодавства було здійснено низку позапланових перевірок суб'єктів господарювання, які ведуть діяльність у сфері поводження з небезпечними відходами. Про це на брифінгу в Будинку Уряду розповів Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

За словами Міністра, чотири з п'яти підприємств позбулися ліцензії на поводження з небезпечними відходами в перші дні позапланових перевірок.

«Станом на сьогодні 294 суб'єкти підприємницької діяльності мають ліцензії на операції поводження з небезпечними відходами. У перші дні, коли Міністерство отримало право на здійснення заходів контролю, ми провели п'ять позапланових перевірок. На жаль, статистика говорить про те, що чотири суб'єкти господарювання отримали анулювання своїх ліцензій та одне підприємство отримало рішення щодо усунення недоліків. Ми сподіваємося, що у визначений строк ці недоліки будуть ліквідовані», - сказав О. Семерак.

Він також зазначив, що Мінприроди перевірить усі без винятку підприємства, які отримали ліцензії на провадження господарської діяльності з небезпечними відходами.

«Перевірки, які ми вже провели, підтверджують, що українські підприємці, які працюють у цій сфері, проявляють неймовірний цинізм щодо питань довкілля та намагаються робити бізнес та заробляти кошти, нехтуючи нормами чинного законодавства та завдаючи непоправної шкоди навколишньому середовищу і відповідно кожному з нас», - сказав Міністр.

ПРОТЕ:

До 1 січня 2017 року Міністерство обмежено у можливості проводити планові перевірки. Тому ліцензіатам слід очікувати саме позапланових перевірок.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини