Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Концепцію розвитку

6 жовтня 2016, 09:01
154
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Концепція розвитку газовидобувної галузі України на період до 2020 року повинна бути прийнята найближчим часом. На цьому наголосив Віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон у рамках зустрічі з представниками компаній - членів Американської торговельної палати в Україні.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Він розповів, що влітку цього року проводилися наради з представниками органів виконавчої влади, народними депутатами, експертами, менеджментом газовидобувних компаній тощо. Результатом цієї роботи став проект Концепції розвитку газовидобувної галузі України на період до 2020 року.

Володимир Кістіон наголосив, що Міненерговугілля отримало доручення Прем'єр-міністра В. Гройсмана якнайшвидше внести документ на розгляд Уряду.

«На виїзній нараді, яка відбулася на початку вересня на Шебелинському газовому родовищі, Прем'єром були дані відповідні доручення: якнайшвидше Міністерству енергетики та вугільної промисловості даний обговорений, консолідований документ, тобто проект Концепції, внести на розгляд Уряду. На даний час проект Концепції знаходиться на погодженні в центральних органах виконавчої влади, і в мене є глибоке переконання, що на найближчих засіданнях Уряду даний документ розглядатиметься», - заявив Віце-прем'єр-міністр.

За його словами, ключова мета, сформульована у Концепції, - це досягнення до 2020 року видобування українського газу в кількості, яка б забезпечила економіку та населення України, тобто не менше 27 млрд куб. м.

«Один з кроків для досягнення цієї мети - спрощення процедури отримання спеціальних дозволів на розвідку відповідних газових родовищ», - пояснив В. Кістіон.

ПРОТЕ:

За різними оцінками обсяги видобутого в Україні газу останні три роки балансують біля позначки в 20 млрд куб. м. Серед причин - дуже велика зарегульованість відповідної сфери, яка ускладнює вихід на ринок дрібних видобувних компаній, які працювали б на родовищах, які не з економічних причин не використовуються зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини