Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Компанії борються за право

4 жовтня 2016, 09:03
168
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Після розгляду скарги учасника АМКУ скасував результати тендерів на суму 109 млн гривень.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Антимонопольний комітет України скасував результати чотирьох тендерів після розгляду скарг ТОВ «Трейд Коммодіті» про порушення ПАТ «Укрзалізниця» законодавства при проведенні закупівлі за державні кошти.

Як повідомила державний уповноважений АМКУ Агія Загребельська, у своїх скаргах ТОВ «Трейд Коммодіті» посилалося на те, що пропозиції компаній, які брали участь в тендерах, були неправомірно допущені до них. Пропозиції учасників тендерів не відповідали вимогам документації та повинні були бути відхилені замовником. Не відхиливши пропозиції, замовник порушив вимоги закону і застосував дискримінаційний підхід при розгляді та оцінці пропозицій, зазначила Загребельська.

ПРОТЕ:

Критична ситуація з постачаннями моторних мастил вже виникала в травні цього року. ПАТ «Укрзалізниця» за результатами торгів 11 травня уклало договір з ТОВ «Трейд Коммодіті» на постачання 8,5 тис. тонн моторних мастил, що становить більше 60% від річного обсягу споживаних мастильних матеріалів. Вартість закупівлі перевищувала 160 млн грн.

Але постачання масел були заблоковані 23 травня Господарським судом Києва за скаргою одного з учасників торгів - компанії «Міроіл». Протягом наступних двох місяців ПАТ «Укрзалізниця» практично вичерпало існуючі запаси сировини, внаслідок чого склалася критична ситуація. Тільки після касаційної скарги національної залізничної компанії Вищий господарський суд України 27 липня дозволив ТОВ «Трейд Коммодіті» відновити постачання.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини