Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна й Туреччина домовилися

30 вересня 2016, 09:05
164
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Україна й Туреччина домовилися про двосторонні консультації на рівні профільних фахівців щодо можливості розширення обсягів торгівлі, зважаючи на великий експортно-імпортний потенціал країн-партнерів саме в аграрній та переробній галузях.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Великий потенціал має співробітництво Туреччини й України в галузі рибного господарства та аквакультури. Країни домовилися про більш активну співпрацю в цій галузі в рамках Генеральної комісії з рибного господарства у Середземному морі (GFCM) та Комісії з рибальства та аквакультури в регіоні Центральної Азії та Кавказу (САСFish).

Окрім того, серед пріоритетних напрямів двосторонньої співпраці в цій галузі були зазначені органічне виробництво та розвиток зрошення. Також турецьку делегацію зацікавили конкретні пропозиції щодо співпраці від ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація», які будуть опрацьовані найближчим часом.

У рамках зустрічі обговорювалися можливості створення платформи для більш активних контактів турецького та українського бізнесу як у галузі торгівлі, так і в сфері інвестицій шляхом організації до кінця цього року турецько-українського аграрного бізнес-форуму в Києві.

ПРОТЕ:

Очікуватимемо, які практичні кроки буде здійснено за досягнутими рамковими домовленостями.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини