Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Тваринництво стримує збільшення

29 вересня 2016, 09:00
201
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міністерство економічного розвитку і торгівлі прогнозує зниження валового виробництва сільгосппродукції в Україні в 2016 році.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Очікують, що валове виробництво сільгосппродукції в Україні в 2016 році знизиться на 0,2% порівняно з 2015 роком. За 8 місяців 2016 року сільське господарство вже продемонструвало уповільнення росту до 0,1%. У рослинництві збережеться позитивна ситуація. Відбудеться збільшення площ сівби ярих культур, зокрема: зернових - на 4,8%, цукрового буряка - на 22,4%, соняшнику - на 18,9%. Водночас у тваринництві динаміка буде негативною, що і вплине на зниження валового виробництва.

ПРОТЕ:

На думку експертів, тваринництво не розвивається через діючі умови спецрежиму сплати ПДВ. Хоча відповідно до внесених у кінці 2015 року змін до Податкового кодексу операції із зерновими культурами оподатковуються ПДВ у пропорції: 85% нарахованого податку перераховуються до бюджету, 15% залишаються у розпорядженні підприємства на спецрахунку. Операції з продукцією тваринництва в пропорції: 20% - до бюджету, 80% - на спецрахунок. До цього весь нарахований податок акумулювався на рахунках підприємств.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини