Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Регулювання цін

26 вересня 2016, 09:06
203
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

В Україні починається пілотний проект у сфері регулювання цін на продовольчі товари. Передбачено тимчасове скасування надмірного адміністративного регулювання цін на харчові продукти. Це потрібно для того, щоб оцінити, як втручання держави впливає на ціноутворення.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

З 1 жовтня протягом трьох місяців вивчатиметься динаміка цін, і за результатами моніторингу буде прийняте рішення щодо скасування, обмеження чи поновлення цінового регулювання.

За умовами пілотного проекту проводитиметься аналіз структури споживчих цін, складу собівартості, а також динаміка цін на окремі складові собівартості продуктів. На період проекту українські фермери, виробники продуктів харчування, а також торгові мережі звільняються від обов'язкової декларації цін та примусового встановлення націнки. Це дозволить виробникам і рітейлерам зекономити сотні мільйонів гривень щомісяця на адмініструванні декларативної собівартості продуктів та націнки.

ПРОТЕ:

На даний момент щодо продовольчих товарів можуть бути лише встановлені граничні торговельні націнки (не вище 15% від ціни виробника або імпортера). Відповідні рішення віднесено до компетенції обласних держадміністрацій.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини