Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Великий Шовковий шлях

14 вересня 2016, 09:01
438
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Україна та Грузія на рівні урядів у рамках Міжнародного морського форуму підписали угоду про організацію прямого міжнародного залізничного сполучення через порти обох країн.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

«Ми сьогодні підписали дуже важливий документ, який з'єднує Україну, Грузію, Казахстан та Азербайджан на Великому Шовковому шляху. Ця ініціатива отримала нове дихання і, безперечно, має великі перспективи. Наші країни доклали багато зусиль, щоб спростити логістику, зробити транзит дешевшим, а найголовніше - збільшити швидкість доставки товарів, щоб це було максимально комфортно для бізнесу», - прокоментував подію голова Міністерства інфраструктури України Володимир Омелян.

Він зазначив, що нині вимоги ринку такі, що швидкість доставки вантажів має не менше значення, ніж ціна доставки, і все більше компаній готові до додаткових витрат, щоб товар був доставлений не за два-три місяці, а за 9-15 днів.

«Цього року ми повинні довести швидкість проходження контейнерів з Китаю до західних меж України до 9-10 діб», - підкреслив В. Омелян.

За словами Міністра, переговори про введення наскрізного тарифу та спрощення митних процедур тривають.

ПРОТЕ:

Пропонований проект Великого Шовкового шляху передбачає ще одну поромну переправу (через Каспійське море), а також рух вантажів залізницями 5 країн. Тому заявлені як цілі строки транспортування вимагатимуть дуже високого рівня повсякденної взаємодії всіх залучених до проекту сторін.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини