Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україні потрібне агрострахування

8 вересня 2016, 09:03
201
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Впровадження страхових продуктів, які надають товаровиробникам надійний захист від ризиків зниження врожайності, стимулюватиме зростання ефективності агровиробництва. Це може частково компенсувати проблеми фермерів з доступом до фінансування.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Про це заявив Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк під час круглого столу, присвяченого  розвитку агрострахування в Україні, організованого Проектом IFC «Розвиток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії».

«В умовах зміни клімату та зростання ризиків агровиробництва такий важливий інструмент, як агрострахування, в Україні розвинений недостатньо. Має бути сформована модель, яка б була ефективною для українського АПК та виключала корупційну складову», - зазначив він, додавши, що аграрне виробництво, яке стає драйвером економіки, потребує впровадження нових форм підтримки після часткового скасування пільги спецрежиму оподаткування ПДВ.

ПРОТЕ:

Для запровадження ефективного агрострахування державі варто приділити увагу питанню визначення страхового випадку, зокрема в частині встановлення факту наявності несприятливих погодних умов.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини