Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна та Китай підписали угоду

29 серпня 2016, 09:02
179
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі - торговельний представник України Наталія Микольська та заступник Міністра комерції Китаю Цянь Кемін підписали Меморандум про порозуміння в галузі використання інструментів торговельного захисту в рамках міжнародної торгівлі.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Київ і Пекін домовилися сприяти створенню промислових підприємств для експорту на ринок Європейського Союзу. «Обговорювалося дуже важливе питання щодо праці в галузі створення промислових підприємств на території України для експорту до країн ЄС, країн ЄАВТ, куди входять Швейцарія, Норвегія та інші країни, з якими Україна уклала угоди про зону вільної торгівлі», - прокоментувала подію Наталія Микольська.

У свою чергу заступник Міністра комерції Китаю повідомив, що компанії двох країн домовилися про проекти заміщення газу вугіллям, будівництво сонячних електростанцій, торгівлю зерновими, а також проекти з модернізації промисловості, енергетики, інформаційної індустрії, де Китай готовий розглянути можливість фінансової підтримки.

Цянь Кемін додав, що КНР також готова в межах своїх можливостей продовжити надавати безоплатну допомогу Україні для розвитку економіки та реалізації соціальних проектів. За його словами, зараз реалізуються три проекти - надання медичного обладнання, аварійно-рятувального обладнання, а також збирання та встановлення будинків.

Крім того, сторони визначили пріоритетними напрямками співробітництва: сільське господарство, промисловість, розвиток інфраструктури, зокрема транспортної (залізничний маршрут «Шовковий шлях»).

Також досягнуто домовленостей погоджувати переліки товарів для взаємного експорту й імпорту, підтримувати участь підприємств у виставках-ярмарках та проводити взаємні подорожі торговельних місій.

ПРОТЕ:

З одного боку, такі домовленності не можна не схвалювати - вони мають спростити доступ українських підприємств на ринок Китаю. Але, з іншого боку, не можна не зазначити, що значна частина питань стосується, насамперед, створення сприятливих умов для китайського бізнесу в Україні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини