Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Екологічна оцінка

18 серпня 2016, 09:00
171
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У Комітеті з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи йде підготовка до другого читання проекту Закону про оцінку впливу на довкілля (№ 2009а-д).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У разі прийняття Закону підприємства досить великого кола галузей, включаючи енергетику, металургію, сільське господарство, видобувну промисловість тощо, повинні будуть при реалізації цілої низки господарських операцій проходити нову дозвільну процедуру (оцінку впливу на довкілля). Зокрема, її проведення буде потрібне при будівництві нових об'єктів, внесенні змін до технології роботи, початку розробки нових родовищ тощо.

Ця процедура включатиме як експертні дослідження, так і громадське обговорення. За підсумками уповноваженим держорганом у сфері охорони навколишнього природного середовища видаватиметься дозвіл на провадження певного виду діяльності.

ПРОТЕ:

Прийняття Закону передбачено Угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом з метою забезпечення імплементації в національне законодавство положень Директив Європейського парламенту та Ради 2011/92/ЄС про оцінку впливу окремих державних і приватних проектів на довкілля та 2003/4/ЄС про доступ громадськості до інформації про навколишнє природне середовище. Тому зміни до документа можуть стосуватися лише деяких деталей процедури.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини