Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відшкодування ПДВ

15 серпня 2016, 09:05
166
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Відповідно до діючого законодавства ДФС щоденно оприлюднює на веб-порталі першу частину реєстрів, які містять інформацію про платників, які подали заяви на відшкодування ПДВ, реквізити заяв, суми, заявлені до відшкодування, результати автоматизованої перевірки відповідності визначеним критеріям, про це повідомив директор департаменту податків і зборів з юридичних осіб ДФС Олексій Лишенко.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

«Законодавством передбачено ведення двох реєстрів заяв за визначеною Урядом формою, що потребує створення спеціального програмного забезпечення. Водночас окремого фінансування на створення такого програмного забезпечення в кошторисі ДФС на 2016 рік не передбачено», - розповів Олексій Лишенко.

Як зазначив директор департаменту податків і зборів з юридичних осіб ДФС, для забезпечення дотримання визначених законодавчих норм у рамках покрокового виконання дорожньої карти реформ ДФС та оприлюднення на веб-порталі служби двох частин реєстрів наразі здійснюються роботи щодо створення відповідного програмного забезпечення у рамках виконання договору стосовно послуг із супроводження, технічної підтримки та адаптації ІТС «Податковий блок». Після завершення тестування розробленого програмного забезпечення буде оприлюднено першу та другу частини реєстрів у повному обсязі.

ПРОТЕ:

Слід зазначити, що експерти неодноразово наголошували на недоречності існування двох реєстрів, а нинішній варіант лобіювався саме попереднім складом Уряду.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини