Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рейдерські захоплення

11 серпня 2016, 09:06
165
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Під час прес-конференції заступник Міністра юстиції Павло Мороз поінформував про низку ініціатив Міністерства юстиції, які мають покласти край спробам рейдерських захоплень бізнесу та майна.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Як повідомив заступник Міністра, в Парламенті вже зареєстровано законопроект, згідно з яким зміна керівника чи учасників компанії, або продаж частки підприємства повинні бути нотаріально посвідчені.

Наступною важливою зміною є ускладнення процесу відкриття нового розділу в реєстрі нерухомості, щоб нечисті на руку реєстратори не могли вже зареєстроване майно реєструвати за іншим власником, відкривши новий розділ у реєстрі. 

Паралельно буде посилено кримінальну відповідальність.

Також з вересня планується запуск нового сервісу, завдяки якому власники нерухомості чи бізнесу зможуть миттєво через СМС отримувати інформацію про будь-які реєстраційні дії, вчинені щодо їхнього майна.

ПРОТЕ:

Варто зазначити, фактично йдеться про виправлення помилок, допущених наприкінці минулого року під час прийняття нових законодавчих норм, які регулюють реєстраційну процедуру. При цьому багато хто з фахівців попереджав, що такі зміни, які анонсували суттєве спрощення для бізнесу та громадян, будуть вигідні здебільшого шахраям і рейдерам.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини