Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд підвищує низку податків

5 серпня 2016, 09:06
162
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Уряд підготував зміни до Податкового кодексу щодо перегляду ставок деяких податків. Пропонується підвищити акциз на алкоголь, сигарети, рентні платежі, екологічний податок .

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, акцизний податок на солодове пиво пропонується підняти до 2,78 гривень за літр (замість нинішніх 2,48); на натуральні вина з додаванням спирту та кріплені - до 8,02 гривень за літр (замість 7,16 раніше); на вина ігристі - до 11,65 гривень за літр (замість 10,40).

Також пропонується підвищити податок на слабоалкогольні напої до 236,98 гривень за літр стовідсоткового спирту (замість 211,59), на етиловий спирт при цьому пропонується підвищити акцизний податок до 118,50 гривень за літр стовідсоткового спирту (замість 105,80).

Згідно з проектом постанови акцизний податок на сигарети без фільтру та з фільтром - до 356,45 гривень за тисячу штук (замість 318,26). На сигари податок виросте майже на 50 гривень, до 447, 82 гривень за кілограм.

Крім того, передбачається підвищити ставки податку за викид в атмосферу забруднюючих речовин, ставки податку за викид таких речовин у водні об'єкти, ставки податку за розміщення окремих видів надзвичайно небезпечних відходів. Будуть також збільшені рентні ставки за користування надрами, за користування радіочастотним ресурсом, за спецвикористання води, за використання лісових ресурсів та ін.

ПРОТЕ:

Виробники і імпортери алкогольної та тютюнової продукції неодноразово висловлювали побажання про поетапне підвищення акцизів - не більше 15% на рік. Це дозволило б галузі планувати свою діяльність, готуватися до нових витрат. Нагадаємо, що останнє збільшення акцизів на алкогольні та тютюнові вироби сталося в березні поточного року. Ставки було підвищено в декілька разів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини