Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Куплять український банк

26 липня 2016, 09:00
235
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Антимонопольний комітет України видав дозвіл на придбання більш ніж 50% голосів в органі управління «ФінексБанку» шейхові Оману Аділу Саїду Ахмед Аль Шанфарі.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

В Україні з'явиться ще один іноземний банк. Основну частину іменних акцій українського «ФінексБанку»(майже 100%) хоче купити шейх Оману Аділ Саїд Ахмед Аль Шанфарі. Це позитивна подія, оскільки частка іноземного капіталу в банківській системі України останнім часом скорочувалася.

З 2016 року Нацбанк виділив банки з іноземним капіталом в окрему групу. На сьогодні в Україні працює 25 банків з іноземним капіталом. Такі фінансові установи викликають більше довіри у вкладників, оскільки в кризовій ситуації банк може звернутися по допомогу до материнської структури. Частка іноземного капіталу в банківській системі України становить близько 46% усього капіталу банків, які працюють у країні.

ПРОТЕ:

«ФінексБанк» належить до категорії дрібних. Станом на 1 квітня 2016 року за розміром загальних активів (298,158 млн грн) «ФінексБанк» займав 90-е місце серед 109 наявних банків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини