Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Туреччина не пускає перевізників

25 липня 2016, 09:01
233
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Україна й Туреччина не змогли досягти консенсусу в питанні лібералізації автомобільних вантажних перевезень. Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України з посиланням на заступника міністра Юрія Лавренюка.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

«Будь-які варіанти збільшення кількості вантажних автомобільних перевезень з України до Туреччини на загальному фоні збільшення товарообігу турецька сторона відкидає. Запропоновані турецькою стороною "паритети" та "процентні співвідношення" з кількістю перевезень, здійснених турецькими перевізниками, є неприпустимими та прямо суперечать нормам міжнародних документів, а це в першу чергу СОТ і угода між Україною та Туреччиною», - сказав він.

Лавренюк підкреслив, що така позиція турецької сторони може змусити Україну вжити відповідних заходів. Зокрема, може йтися про введення платного транзитного проїзду по території України для турецьких перевізників.

ПРОТЕ:

Українська сторона підкреслила, що експорт з України до Туреччини вдвічі перевищує імпорт і кількість перевезень необхідно збільшувати, враховуючи вимоги розвитку ринку та торгівлі між нашими державами. Проте ці аргументи були відхилені.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини