Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Провайдери не готові платити каналам

21 липня 2016, 09:02
278
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Провайдери просять внести правки до другого читання та відстрочити набрання чинності законопроектом № 3504 про внесення змін до універсальної програмної послуги (УПП) до 1 червня 2017 року.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Асоціація провайдерів «Телекомунікаційна палата України» пропонує запровадити заборону на стягнення плати за ретрансляцію українських програм у кабельних мережах. Про це повідомив директор асоціації Костянтин Грицак під час обговорення законопроекту № 3504 «Про внесення змін до закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо уточнення умов поширення програм телерадіоорганізацій у складі універсальної програмної послуги)».

Представники «Інтернет Асоціації України» закликають нардепів відкласти дію оновленої УПП до моменту відключення аналогового ефірного телебачення.

Законопроект № 3504 вносить зміни до принципів формування УПП. Обов'язковими для ретрансляції в кабельних мережах України мають залишитися лише програми громадського ТБ, окремі місцеві телеканали та телеканал «Рада». З усіма іншими каналами, якщо закон приймуть, у провайдерів будуть встановлені ринкові відносини. У зв'язку з цим більшість провайдерів виступає категорично проти плати за права на ретрансляцію телепрограм, які вільно поширюються в ефірі й містять рекламу.

ПРОТЕ:

Як зазначають у медіагрупі StarLightMedia, що об'єднує шість українських телеканалів, на сьогодні національні телехолдинги збиткові, за останні три роки рекламний ринок у країні впав у 3,5 рази, а введені заборони принесли телегалузі додаткові збитки.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини