Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вимоги НБУ

19 липня 2016, 09:03
154
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Нацбанк з метою ефективного використання стандартних інструментів регулювання ліквідності банківської системи доповнив правила для отримання кредитів овернайт і кредитів рефінансування на погашення раніше отриманих кредитів. Відповідні зміни в Положенні про застосування НБУ стандартних інструментів регулювання ліквідності банківської системи закріплені постановою правління НБУ № 356 від 14 липня 2016 року.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Згідно з документом, НБУ не задовольняє заявку банку на отримання кредиту, якщо банк до певного часу не виплатив нарахованих відсотків за кредитами, що погашаються, і ту частину кредиту, яку він не має наміру погашати за рахунок нового кредиту.

Ці зміни набувають чинності 5 вересня 2016 року.

Водночас Нацбанк для окремих операцій із розміщення депсертифікатів овернайт або тендерів може встановлювати додаткові обмеження щодо їх потенційних власників.

Крім того, скасовано можливість дострокового погашення депсертифікатів на вимогу банків.

ПРОТЕ:

У цілому, можна говорити про посилення вимог до отримання банками кредитів і рефінансування. Сподіватимемося, що подібні заходи насправді позитивно відіб'ються на ефективності регулювання ліквідності банківської системи.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини