Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Знизити тиск на бізнес

15 липня 2016, 09:06
161
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Державна фіскальна служба повинна зменшити тиск на бізнес. Відповідне доручення дав Глава Мінфіну Олександр Данилюк.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Главі ДФС необхідно провести зміни, які повинні значно зменшити кількість кримінальних проваджень відносно бізнесу з боку податкової служби.

Згідно з повідомленням прес-служби Мінфіну, на сьогодні ДФС ініціює кримінальні справи навіть до того, як з'являються реальні докази порушень підприємцями. За інформацією бізнес-омбудсмена Альгірдаса Шемети, в 2015 році було почато 1748 кримінальних проваджень, тоді як усього лише 55 було передано до суду із звинуваченням.

«Тепер в Податкову міліцію повинні передаватися матеріали виключно після того, як усі адміністративні та судові процедури оскарження закінчено. Це означає, що якщо бізнесмен не згодний з ДФС щодо своїх зобов'язань і подає оскарження до суду, то кримінальне провадження проти нього можна буде почати тільки тоді, коли слідчий знайде реальні докази злочину», - коментують у Мінфіні.

ПРОТЕ:

На жаль, поки немає змін на рівні законів, які могли б знизити тиск силовиків на бізнес. Нагадаємо, в 2015 році було розширено положення ст. 144 КПК. Співробітники силових органів, слідчі отримали більше можливостей для збору інформації про несплату податків, а також право порушувати кримінальні справи незалежно від ДФС.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини