Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Екологічна оцінка по-новому

14 липня 2016, 09:03
174
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Верховна Рада проголосувала в першому читанні за проект закону про оцінку впливу на довкілля № 2009а-д.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законопроект пропонує ввести новий вид дозвільного рішення: «рішення про оцінку впливу на довкілля». Таке рішення уповноважено приймати Мінприроди або обласні адміністрації.

У законопроекті визначено види господарської діяльності, які підлягають оцінці. Зокрема, йдеться про нафтопереробні заводи, теплові електростанції, хімічне виробництво, металургію, будівництво (аеропортів, автомобільних доріг), сферу поводження з відходами, сільське господарство (певні потужності сільгосппідприємств, за яких потрібне надання оцінки впливу на довкілля).

Крім того, проектом закону пропонується встановити відповідальність за порушення в цій сфері. Так, пропонується закріпити в КпАП відповідальність у вигляді штрафу від 50 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за надання свідомо неправдивих або неповних відомостей.

ПРОТЕ:

Нова процедура значно збільшує строки проектування будівельних об'єктів. Оцінка впливу на довкілля повинна буде проводитися на кожній стадії проектування. Тільки на етапі проектування треба буде отримати декілька таких оцінок.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини