Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ціни на соціальні товари відпустять

11 липня 2016, 09:00
240
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України виступають за скасування граничної націнки на соціальні товари.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Державне регулювання цін на так звані соціальні продукти є негативним пережитком пострадянського суспільства, спотворює конкуренцію, руйнує виробництво, блокує інвестиції та призводить до збільшення цін, що шкодить представникам соціально незахищених верств населення, яких, за задумом, цінове регулювання повинно підтримувати, заявляють в Мінекономрозвитку.

У зв'язку з цим Міністерство у черговий раз ініціює скасування обмеження щодо націнки на «соціальні» продукти та суттєве зменшення переліку товарів, на які встановлюється гранична торгова націнка.

«Сьогодні адміністративне регулювання цін не виконує своїх функцій, а навіть навпаки. Дослідження показують, що ціни на продукти, які штучно регулюються, збільшуються на 20% швидше, ніж відпущені ціни», - коментує пропозицію директор департаменту розвитку підприємництва та регуляторної політики Мінекономрозвитку Володимир Семеніхін.

ПРОТЕ:

Гранична торгова надбавка торгової мережі до оптової ціни виробника не може бути більше 15 відсотків. Стосується надбавка цін на борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичину, свинину та м'ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметану, масло вершкове, масло соняшникове, яйця курячі.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини