Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Соняшник на першому місці

6 липня 2016, 09:00
181
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

В Україні в 2015 році найприбутковішим видом аграрного бізнесу стало виробництво насіння соняшнику з показником рентабельності 80,5%, повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства, друге місце за рентабельністю зайняло виробництво яєць з показником в 60,9%, а третє - вирощування овочів на відкритому ґрунті - 47,5%.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

«Порівняно з минулим роком лідери не змінилися. Але якщо рентабельність виробництва яєць збільшилася на декілька відсотків, то соняшнику - більш ніж в 2 рази», - зазначають в Міністерстві.

Найвищий негативний показник рентабельності виробництва м'яса овець та кіз - 29,6%, за ним йде - м'ясо великої рогатої худоби - 17,9%.

Раніше колишній Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко повідомив, що в 2015 році інвестиції в сільське господарство України становили близько $1 млрд, а також підписано угоду з Європейським інвестиційним банком про залучення 10 млрд грн. кредитних грошей для аграріїв.

Нова команда Мінагрополітики на чолі з Міністром Тарасом Кутовим розробила концепцію під назвою «3+5», що передбачає конкретні шляхи реформування аграрної галузі України.

Вона включає 3 пріоритети: державна підтримка фермерів, розвиток державних підприємств, а також чесний та прозорий обіг землі, 5 напрямів: розвиток сільських територій, підвищення ринків збуту, органічне виробництво та нішеві культури, зрошування і безпека харчової продукції.

ПРОТЕ:

Україна залишається світовим лідером з виробництва масла соняшнику. В той самий час активно нарощує виробництво соєвого та рапсового масла (збільшення виробництва на 30% в 2015-2016 маркетинговому році).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини