Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сполучення з Казахстаном

4 липня 2016, 09:00
199
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінекономрозвитку проінформувало про закінчення строку дії указу Президента Російської Федерації від 01.01.2016 № 1 та постанови Уряду Російської Федерації від 01.01.2016 № 1, якими встановлено особливий порядок транзитних перевезень вантажів з України до Республіки Казахстан через територію Російської Федерації.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У зв'язку з відсутністю інформації/роз'яснень з боку Російської Федерації наразі умови переміщення вантажів з України через російську територію до Республіки Казахстан з 1 липня 2016 року є невизначеними.

У разі отримання нових відомостей Мінекономрозвитку оперативно розмістить інформацію на офіційному веб-сайті.

Нагадаємо, що згідно з російським указом міжнародні транзитні автомобільні та залізничні перевезення вантажів з території України на територію Республіки Казахстан через територію РФ могли здійснюватися тільки з території Республіки Білорусь. Прийнято такий указ було у зв'язку з призупиненням з 1 січня 2016 року дії договору про зону вільної торгівлі з Україною.

ПРОТЕ:

Якщо виходити з юридичної теорії, можна вважати, що для українських перевізників відновився той режим, який діяв до прийняття зазначених документів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини