Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реформування аграрного сектору

24 червня 2016, 09:02
163
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Україна буде поглиблювати співпрацю з ЄС, щоб взаємовигідно інтегрувати аграрний сектор України в європейське співтовариство. Про це заявив Міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий під час виступу на українсько-європейському аграрному діловому круглому столі.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

За словами Міністра, важливим для України при формуванні державної аграрної політики є використання досвіду Європейського союзу в питаннях реформування аграрного сектору економіки.

«Реформування аграрного сектору України відбувається з урахуванням низки як зовнішніх, так і внутрішніх обставин. Мінагрополітики усвідомлює роль та місце сільського господарства в розвитку національної та світової економіки», - наголосив Т. Кутовий.

Він підкреслив, що Мінагрополітики вже провело значний обсяг роботи і налагодило регулярний діалог з європейськими партнерами щодо співробітництва в галузі сільського господарства; динамічні обсяги двосторонньої торгівлі між Україною та ЄС свідчать про значні перспективи в АПК, які надалі збільшуватимуться в рамках Зони вільної торгівлі.

ПРОТЕ:

Раніше вже неодноразово лунали заяви про те, що квоти безмитної торгівлі сільгосптоварами на поточний рік українські виробники вичерпали за декілька перших місяців. Тому, можливо, Мінагрополітики слід лобіювати збільшення таких квот.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини