Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Побачимо доходи чиновників

8 червня 2016, 09:03
184
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Нацагентству з питань запобігання корупції запустити систему електронного декларування доходів чиновників до 15 серпня.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Хороші новини для бізнесу. Суддям, депутатам та іншим держслужбовцям стає все небезпечніше отримувати хабарі. Зростають шанси добитися законного рішення без витрат на підкуп тих або інших відповідальних осіб.

Міжвідомча комісія вже проводить роботи із забезпечення безпеки сервера, на якому буде розміщено декларації всіх держслужбовців. Після запуску системи громадяни України зможуть бачити інформацію про доходи чиновників у мережі Інтернет. Службовець, який не подав такої інформації, буде суворо покараний. Подання свідомо недостовірних даних у декларації або умисне неподання декларації загрожує штрафом від 2,5 тисяч до 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів або громадськими роботами, або позбавленням волі на строк до 2 років.


ПРОТЕ:

Держслужбовці вже здали свої декларації за 2015 рік у паперовому форматі. Ще невідомо, чи будуть вони після 15 серпня повторно заповнювати вже електронну декларацію або процес вийде затягнути до наступного декларування. Крім того, в деклараціях фігуруватимуть тільки найближчі родичі, тому частина майна може опинитися «в тіні».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини