Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фермерські господарства

5 травня 2016, 09:02
206
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Закон № 1067-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про фермерське господарство» щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств» набрав чинності 1 травня.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законом врегульовано статус сімейного фермерського господарства. Встановлено, що таке господарство організовується ФОП самостійно або спільно з членами його сім'ї на підставі договору про створення сімейного фермерського господарства. Цей договір укладається у письмовій формі та підлягає нотаріальному посвідченню.

Фермерське господарство підлягає держреєстрації в порядку, встановленому для держреєстрації юросіб/ФОП, за умови набуття громадянином України або декількома громадянами України, які виявили бажання створити фермерське господарство, права власності або користування земельною ділянкою.

Також у Законі йдеться, що залучення сімейним фермерським господарством інших громадян може здійснюватися виключно для виконання сезонних і окремих робіт, які безпосередньо пов'язані з діяльністю господарства та вимагають спеціальних знань або навичок.

Передбачено, що фермерським господарствам зі статусом сімейних фермерських господарств надається додаткова державна підтримка.


ПРОТЕ:

Реально запрацюють нові норми не раніше прийняття усіх необхідних підзаконних актів, на що Кабміну відведено час до кінця травня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини