Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аграрні розписки

6 травня 2016, 09:04
143
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Незалежна асоціація банків України просить НБУ в рамках пілотного проекту пом'якшити вимоги при визначенні розміру кредитного ризику за операціями з аграрними розписками.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Концепція проекту передбачає, що позичальниками можуть бути малі та середні аграрні підприємства, у яких земельний банк становить до 5000 га, а річний обсяг виручки від реалізації не перевищує 70 млн грн. При цьому загальний розмір зобов'язання за аграрними розписками одного боржника не може бути більше 15 млн грн.

Для банків максимальний розмір портфеля активних операцій з аграрними розписками (кредити, облік тощо) не повинен перевищувати 10% від розміру регулятивного капіталу.

У НАБУ переконані, що за час реалізації пілотного проекту протягом 3 років банки-учасники матимуть можливість сформувати портфелі операцій з аграрними розписками, а отримані дані можуть бути використані для вдосконалення методики визначення розміру кредитного ризику.

ПРОТЕ:

Слід зазначити, що банківське співтовариство в принципі виявляє цікавість до такого фінансового інструменту. А значить, цілком можна очікувати, що ситуація з фінансуванням агросектору покращиться.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини